Cukrász hagyományőrző 2013.

A 2013. évi versenyt a kevés jelentkező miatt nem rendezzük meg.

Hagyományőrző cukrász verseny pék- cukrász és sütő- és cukrászipari technikus tanulóknak

Iskolánk az előző évi verseny sikerére való tekintettel, tizenegyedik alkalommal is megrendezi a
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az FVM-AMC támogatásával

 

az országos cukrász hagyományőrző versenyt.

Időpontja: 2013. november 21-22.

Helye: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

2750 Nagykőrös, Ceglédi u.24.

 

Az iskolák kétfős csapatokkal vehetnek részt a versenyen. A verseny szóbeli és gyakorlati részből áll. A versenyen az alábbi hét termék közül választja ki a bizottság az egy szóbeli, illetve két gyakorlati feladatot:

-          Dobostorta

 -          Indiáner

 -          Minyon

-          Rákóczi túrós

-          Rigójancsi

-          Zserbószelet

-          Pozsonyi kifli

-          Grillázs torta (csak szóbeli)

A csapatok az iskola cukrász és sütő tanműhelyében készítik el a kijelölt termékeket.

A termék elkészítése során a Hagyományok- Ízek- Régiók című könyvben leírtakhoz kell alkalmazkodni, amely beszerezhető: az FVM-Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum Kht., Budapest, Árpád út 51-53. tel.: 06-1-450-88-00)

A gyakorlatra jelöletlen fehér pólót és az élelmiszer-előállítás követelményeinek megfelelő munkaruhát kell hozniuk a versenyzőknek. A termékek előállításához minden szükséges eszköz, berendezés és nyersanyag a csapat rendelkezésére áll.

A csapatnak a helyszínen kell elkészíteni egy az induló csapat városára, megyéjére jellemző díszmunkát, amelyhez a szükséges nyersanyagokat és eszközöket a jelentkezési lap beküldésekor jelezni szíveskedjenek.

A gyakorlati feladatok elkészítésére rendelkezésre álló idő: 6 óra.

A gyakorlati verseny végeztével 20 perc áll rendelkezésre a csapatoknak, hogy az általuk hozott dekoráció segítségével az előállított termékeket a zsűri számára ízlésesen bemutassa.

A szóbeli fordulóban a csapat tagjai 10 perces felkészülés után adnak számot a tudásukról.

A nyolc termék közül a zsűri által kiválasztott termék történetét, szakmai fogásait, előfordulását és különleges jellemzőit kell 5 percben (csapatmunkával) előadni.

 

A verseny részletes programja letölthető az iskola honlapjáról.

A verseny nevezési díja 6000 Ft/csapat (a szervező átvállalja!).

 

Részvételi szándékukat, étkezési és szállás igényüket (az igénylőlap letölthető az iskola honlapjáról) az iskola címére Bakó Kálmán igh. versenyszervezőnek jelezzék, (elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 53‑351922) 2013. november 15-ig.

Nagykőrös, 2013. október 8.

 

Kisné Rózsa Ibolya

igazgató

 

Letölthető dokumentumok:
Versenykiírás
Szállásigény-bejelentő DOC, PDF
Számlakérő DOC, PDF

 


header bg Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo Nfu Logo Esza Logo Aszih Logo Small Bethlen Korm Logo