molnarlaciMolnár László kollégánk 2003-ban érkezett hozzánk másodszor a Toldi iskolába. Mondhatjuk nyugodtan azt, hogy hazajött, hiszen a középiskolai éveit is itt töltötte, innen indult sikeres szakmai életútja.

Az Élelmiszeripari Főiskola elvégzése után több cégnél is dolgozott vezető beosztásban. Már ekkor kiderült, hogy ért az emberekhez, szereti a róluk való gondoskodást. Ezekben az időkben ismerkedett meg a párjával is. Házasságukból három gyermek született.

Életútjában komoly változást hozott a Toldiba való visszatérése. Nevelőtanárként kezdett itt dolgozni, és az első perctől kezdve hatalmas lelkesedéssel végezte a pedagógusi feladatokat. Folyamatosan képezte magát, hogy megfeleljen a szakmai kihívásoknak, és minél jobb tanár váljon belőle.

Nehéz lenne felsorolni azt a rengeteg munkát, tevékenységet, melyet a gyerekekért végzett. Élelmiszeripari szakemberként komoly szakmai tudást adott nekik, de ugyanolyan fontos volt számára az, hogy minden körülmények között helytállni képes emberré nevelje őket. Szintfelelős volt, diáktanács patronáló tanár, versenyek, vetélkedők szervezője, tanácsadó, pótapa, és még sorolhatnánk hosszasan a sok szívvel-lélekkel végzett feladatát.

Egy emberként izgult érte az egész tantestület és a diákság, amikor súlyos betegségével megküzdött. Akkor, abból a harcból győztesen került ki, és mi mindnyájan örömmel lélegeztünk fel.

Mindenkihez volt egy-egy kedves szava. Akivel összebarátkozott, az nem kérhetett tőle olyat, amit ne teljesített volna. Kifogyhatatlan volt a bölcs mondásokból, s mindenkit lenyűgözött a műveltsége, a szellemessége és a humora. Ahol megjelent, oda jókedvet vitt.

Életének 53. évében váratlanul, végleg itt hagyott bennünket… Kedves Laci, nyugodj békében!

kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo