fenntarthet2020Iskolánk ismét csatlakozott az október 5-9. között megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét országos programhoz. Az idei év kiemelt témái az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés.

Élelmiszeripari iskola lévén a Toldi mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra. A témahetünk programjait a spenót köré szerveztük, mert már Popeye is tudta, hogy a spenótban rejlik az erő. Iskolánk aulájában kiállítást szerveztünk a spenót jótékony hatásait bemutató plakátokból, még idegen nyelven is készültek alkotások. A diákjaink által a kertészetünkben termesztett spenótból meglepetés süti készült a sütőtanműhelyben. Ezeket kóstolva megállapíthattuk, hogy milyen finoman el lehet készíteni a spenótot.

fenntarthet2020

fennarthet 2020 3Facebook oldalunkon receptversenyt hirdettünk „Egy étel lehet egyszerre finom, és egészséges is!” mottóval. Itt számos izgalmas spenótos recept közül válogathat a látogató. A témahét keretében diákjaink figyelmét felhívtuk az egészséges életmód fontosságára, melyhez jó tanácsokat kaptak Hugyecz Renáta gyógytornász számukra elkészített kisfilmjéből.

A témahetet egy kvízzel zártuk, melynek témája a napjainkban nagyon aktuális élelmiszerpazarlás volt.

Természettudományi munkaközösség

kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo