A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskolában az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottunk az iskola pedagógusainak és diákjainak.

A műsor előkészítésében és lebonyolításában a 11. évfolyamok osztályfőnökei vállaltak feladatokat, míg az előadásban szereplő 11. és 12. osztályos diákok felkészülését magyartanáraik is segítették. A forgatókönyv összeállításánál az osztályfőnökök törekedtek arra, hogy kiemeljék és hűen közvetítsék azokat a mozzanatokat és élményeket, melyek a 60 évvel ezelőtt élt hasonló korú diákság forradalmi napjait meghatározták. Az évfordulós megemlékezés díszleteként a Varga Erika tanárnő által készített, korhű utcarészlet szolgált.

2016okt23 3

A Himnusz közös eléneklése után a múlt eseményeit versekkel, prózával és dalokkal elevenítették fel a diákok. Az októberi cselekmények teljes megértése érdekében helyet kaptak a forradalom előzményei és következményei is. A kivetítőn megjelenített korabeli fényképek és filmrészletek tették hitelesebbé a színpadon bemutatott történéseket. Az énekkar dalait az iskola tanárainak hangszeres kísérete tette teljessé: Mikó Miklósné zongorával, Arany Zsolt gitárral, Protovin Csaba basszusgitárral színesítette a műsort.

2016okt23 2

A Toldi tanulói az alkalomhoz méltó fegyelmezettséggel és őszinte érdeklődéssel vettek részt az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett programon.

Köszönjük minden háttérben segítő és közönség előtt szereplő pedagógusnak, diáknak, hogy méltó megemlékezéssel tisztelegtek a forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján.

Lőrinczné Várdai Erika
a 11.c osztály osztályfőnöke

kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo