A 2016/2017-es tanévben került megrendezésre a Szuezi válság és Magyarország 1956 című kvízjáték, ami az 1956-os Emlékbizottság és a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány támogatásával a VERITAS Történetkutató Intézet szervezésében valósult meg. A vetélkedőt három kategóriában hirdették meg. A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium csapata a 15–18 éves korosztályban indult, tagjai voltak: a 11.c osztályból Illés Nikolett és Kiss Rebeka, a 11.d osztályból Gál Szilveszter, felkészítőjük Protovin Csaba történelemtanár.

A vetélkedő 2016 novemberében indult, majd az interneten öt fordulóban kellett kitölteni a feladatlapokat. Utolsó megmérettetésként az Én 1956-om címmel egy levelet írtak a diákok. Ez a feladat meghatározó volt a verseny végeredményében. A versenybizottság elnöke Prof. Dr. Szakály Sándor volt.

Iskolánk csapata a 25 induló közül az előkelő harmadik helyen végzett a zömében gimnáziumi tanulók között. Az ünnepélyes díjátadóra 2017. április 24-én került sor a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében egy könyvbemutató keretében a sajtó nyilvánosságával. A zsűri elnöke, dr. Schmidt Mária adta át a jutalmakat. Nagy élményt jelentett tanulóinknak a szép helyszín, az ünnepélyes hangulat és a díjátadót követő állófogadás.

Veritas1Veritas2

Protovin Csaba
felkészítő tanár

kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo