Felhívás

Hagyományok, ízek, régiók, Toldi Miklós tudományos diákkonferencia

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium a 2016/2017. tanévben tizenötödik alkalommal rendezi meg a „Hagyományok, Ízek – Régiók – program” Országos Tudományos Diákkonferenciát, 2017. április 7-8-án mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulói számára.

Versenydolgozatokat az alábbi témákban várunk:

  1. 1. Tájjellegű ételek:

Hagyományőrzés, hagyományok modern formában, hogyan visszük hagyományainkat az európai unióba, elfelejtett ételmegőrzési hagyományok, sütés-főzés a szabadban, élelmiszeripari emlékeink, régi eszközök és mai utódaik, népszokások az élelmiszerkészítésben.

  1. 2. Környezetvédelem, élelmiszerbiztonság az élelmiszeriparban:

Élelmiszereink csomagolása a XXI. században, környezetvédelem az élelmiszeriparban, az egészséges táplálkozási igények kielégítése az élelmiszer-előállításban, adalékanyagok az élelmiszeriparban, az élelmiszerek jelölésének jogharmonizációja, tudatformálás az élelmiszeriparban, élelmiszer-előállításunk az EU csatlakozás szemszögéből.

  1. 3. Környezetünk élelmiszeripari nevezetességei, épületei, élelmiszert előállító dinasztiák:

Régi élelmiszeripari üzemeink, iskolánk története, élelmiszeripari dinasztiák bemutatása, az agrárium híres szülöttei, élelmiszeripari emlékeink, műemlékeink.

A dolgozat tartalmi és formai követelményei:

  • A dolgozat terjedelme 10-15 oldal 12-es betűmérettel, normál sorközzel, sorkizárt igazítással szerkesztve mellékletek nélkül. (melléklet: rajzok, fényképek, irodalmi jegyzékek).
  • A szószerinti idézetet „” jelek alkalmazásával, és a forrás pontos megjelölésével kérjük jelölni, de ezek alkalmazása minimális (max. 5%) legyen.
  • A dolgozatot nyomtatott formában, bekötve, spirálozva kérjük megküldeni. A belső címlapon szerepeljen a dolgozat címe, alkotójának neve, az iskola neve és a dolgozat megírásában patronáló tanár neve is.
  • Iskolánk címére a dolgozat 1 példányát kell megküldeni. A dolgozatok beérkezésének határideje: 2017. március 22.
  • A dolgozatot élő szóban kell bemutatni egy vagy két tanulónak. A bemutatás ideje max. 10 perc. A bemutatást diavetítéssel, írásvetítő fóliák felhasználásával, projektorral lehet szemléletesebbé tenni.
  • A beérkező dolgozatok bírálatára neves szakembereket kérünk fel, az elhangzott előadással együtt szakmai zsűri dönt a művekről.

A szakdolgozatokkal együtt kérjük, küldjék meg a dolgozat előadásához szükséges eszközigényeiket. A szakdolgozatokat az iskola címére kérjük postázni! A kérdések megválaszolásához telefonon és e-mailen is állunk rendelkezésükre. A konferenciára a távolabbról érkezők számára iskolánk kollégiumában térítés ellenében szállást és étkezést tudunk biztosítani.

Szállás és étkezés igényét az iskolák a dolgozatok megküldésével egy időben jelezzék a weboldalról letölthető nyomtatvány kitöltésével.

Szállásbejelentő lap letöltése: DOC, PDF
Számlakérő lap letöltése: DOC, PDF

Teljes versenykiírás letöltése

A versenyért felelős vezető: Bakó Kálmán igh.
Elérhetőség: 2750 Nagykőrös Ceglédi út 24.
                        53/351-922
                        53/550-143
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo